Tarkan Özvardar’la Köpek Davranışları Üzerine

Genel

Sokak köpekleri davranışlarından, evde bakılan köpeklerin davranış bozukluklarına kadar bir çok konuda bilgi bulabilirsiniz.

Bipolar Pisi

Salı günü, köpek davranışları uzmanı, veteriner doktor Tarkan Özvardar’la kuçular üzerine bir söyleşi yaptım. Tarkan Bey, hem Çankaya, hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne danışmanlık hizmeti veriyor. Okullara  ve sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde katılımcılara eğitimler veriyor.

Sokak hayvanlarıyla birlikte yaşıyoruz, bir çok kişinin Avrupa’da sokakta hayvan yok dediğini duyuyorum. Birincisi, bu uygulamalarından vazgeçtiler, ikincisi %80i evinde hayvan besliyor. Bu nedenle, diğer ülkelerin yanlışlarını yapmadan, doğruları öğrenip uygulamak bizlerin sorumluluğudur diye düşünüyorum.

Bize kendinizden bahseder misiniz? Neden köpek davranışları?

İzmir Atatürk Lisesi mezunuyum, A.Ü veterinerlik fakültesine tek tercih yaparak girdim. Küçüklüğümden beri hayvanlarla çok yakın diyaloğum olduğu için hep veteriner olma isteğim vardı. Hatta annem şiddetle karşı çıkardı. Ama bir şekilde olmak istediğim şeyi yaptım, 1990 yılında İzmir’den A.Ü Veterinerlik Fakültesine geldim. Fakülteye başladığım zamandan itibaren, hatta öncesinde İzmirde Türkiye’nin ilk köpek çiftliği Charlie Köpek Çiftliğinde köpek eğitimi ve davranışları konusunda çalışmaya başladım. Birinci sınıftan itibaren, köpek eğitimiyle ilgili öğrencilerim olmaya başladı. Çok…

View original post 4.865 kelime daha

Yorum bırakın